Taiteilijaluento: Pekka Kainulainen

Lohjan Pääkirjaston Järnefeltinsalissa to 14.11.2019 klo 18Pekka Kainulainen (s. 1956) kutsuttiin Lohjanseudun kuvataidekoulun
taidekummiksi keväällä 2019. Hän esittäytyy nyt taiteilijaluennolla sekä kuvataidekoululaisille että lohjalaiselle yleisölle.

Pekka Kainulainen on työskennellyt taiteilijana yli 40 vuotta. Hän aloitti piirtäjänä ja maalarina, mutta vuosien varrella hän on tehnyt myös puuveistoksia, videoita ja grafiikkaa. Performanssitaide on kuljettanut häntä ulkomaisiin tapahtumiin ja festivaaleille jo parinkymmenen vuoden ajan.

Yhteistyö Amofphis-yhtyeen kanssa on tuottanut 12 vuoden aikana sanoitukset yhtyeen kuudelle levylle.

Kansainvälisesti toimivan monitaiteilijan työskentelyn ytimessä on hänen omien sanojensa mukaan Lohjan Sammatin Paikkarintorpan Eliaksen Kalevala.
”Meissä jokaisessa on pieni hämärä huone, jossa päreen lepattavassa valossa joku hyräilee ikivanhaa laulua, runoa, kuvaa”.

Lisätietoja: pekkakainulainen.fi

 

TUTUSTU TAITEILIJAAN LUENNOT

Lohjanseudun kuvataidekoulun luentosarja / VAPAA PÄÄSY

Laura Väre: Miten minusta tuli ”Vuoden Nuori Muotoilija 2019”

Lohjan Pääkirjaston Järnefeltinsalissa ma 28.10.2019 klo 18Laura Väre (s. 1989) on helsinkiläinen muotoilija, joka on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston kalustesuunnittelun koulutusohjelmasta. Ennen Aaltoa Laura on valmistunut metalliartesaaniksi ja opiskellut kalustemuotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa. Laura aloitti kuvataideopinnot aikanaan Lohjanseudun kuvataidekoulussa ja teki päättötyön kuvataiteen syventävien opintojen päätteeksi vuonna 2008.

Laura on työskennellyt opintojen ohessa itsenäisenä suunnittelijana muotoiluprojektien parissa jo usean vuoden ajan. Syksyllä 2019 Design Forum Finland valitsi Lauran Vuoden Nuoreksi Muotoilijaksi.
Lauran tuotanto sisältää perinteisiä kalusteita, valaisimia ja pienesineitä, joissa viimeistellyt yksityiskohdat ja materiaalien väliset kontrastit ovat ominaisia. Laura haluaa luoda kauniita, käytännöllisiä, toimivia ja ajattomia tuotteita nykypäivän tarpeisiin omalla tyylillään.

Lauran töitä on ollut esillä lukuisilla kansainvälisillä design- ja huonekalumessuilla esim. Milanon Salone Satellitessa, Tukholman huonekalumessuilla ja Helsingin Habitaressa. Laura on osa Luomo-kollektiivia, joka palkittiin Vuoden Lupaus –palkinnolla vuonna 2016. (Kuva: Aleksi Tikkala)

Lisätietoja: lauravare.com


 

AJANKOHTAISTA
Paja ja ateljeekuvaukset lukuvuodelle 2022-2023 Lisää >>
Näin lisäät kuvamateriaalia oppilaskohtaiseen Eepokseen – oppilaiden ohje Lisää >>
Eepos-asiaa huoltajille! Lisää >>
Kuvataidekoulun avoin palaute Lisää >>

 

Tietosuojaseloste

©2022 Lohjanseudun kuvataidekoulu